Saturday, August 6

Tanda lelaki SERIUS dalam bercinta, boyfie korang macam ni tak?

Assalamualaikum and hello readers.

Pasangan perempuan adalah lelaki bukan? Pasangan lelaki adalah perempuan semestinya. Jangan gay/lesbian sudah. Tuhan tak suka hambaNya berbuat demikian tauu. Jadilah kamu sebaik-baik kamu diciptakan. ;) 
Dalam seusia remaja mesti mahukan keikhlasan dalam bercinta? Ada dalam kalangan anda mahukan cinta monyet sampai ke tua. Oh, jangan. Tak baik tauu. 

1. Kecantikan kamu diketepikan. Keikhlasan kamu diutamakan. Lagi suka nampak kekasihnya tanpa bedak/makeup, nampak natural gitu. Eventhough kita rasa " oh, tak berseri lah! " tapi itu yang buat sidia terpikat tahu. Mesti diorang dah fikir suasana berumahtangga kan? Aww, sweet gituu. Nampak girlfren muka macam Kak Limah pon dah tak kesah. HAHA.

2. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. See? Jangan buat lelaki jatuh cinta kalau kita tak berniat untuk hidup bersamanya. Sehh, ayat mahal~ HAHA.
3. Si dia akan sentiasa menghantar sms. Walaupun tak dibalas, ini tanda si dia sentiasa memikirkan kamu. Sebab banyak kredit kutt. ;P

4. Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu. Mesti korang tak tahu nak buat apa bila pakwe nanges kan? Sila belajar untuk pujuk orang k? Maka, saya pon tak tahu nak pujuk laki nehh. ;D

5. Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah. Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu. Tak suka nampak muka kekasih dia masam je. Kan kan?

6. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Tahan je lah, try to listen what he says.

7. "Do you loves me?", kalau soalan ni keluar dari mulut si dia tak terhingga banyaknya, jangan boring/bosan/jemu dengan soalan tu tauu! Kalau sehari dia tak cakap macam tu, korang rasa apa? Ragu kan? 
8. Tidak suka kamu memakai seksi. Sebab tak mahu orang lain nampak aurat 'bakal' isterinya. Hehe.

9. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

10. Dia tidak suka lelaki lain mendekati kekasihnya. Even classmates tahu!

Boyfie korang ada ciri-ciri macam ni tak? Wah untung sehh! Btw, sila jaga hati mereka oke? Semoga berkekalan hingga ke anak cucu cicit :)

22 people(s) talking here. :

CIK PARO! said...

Boleh dikatakan 95% sama macam perangai incik tunang cik paro!

NaEl said...

almost all the things that you've listed ada. Gheeee *senyum malu, tapi sampai ke telinga* :D

Panggil aku Han said...

hmm...semua cukup...
tapi perangai die yang no 10 tu tak berapa nak berkenan sgt la...hahah..

SyaficqaHamdan said...

sume ade. n btw today my 2nd year of annvsry! Alhamdulillah :')

tp xberkenan sgt yg no. 10 tuh. rase k bagi penmpar laju2 je -.-

Kyairul Atyn (StarsMoon) said...

sangat beruntung cam atyn . hee sume nyee ade pada myHubby . btw today his Birthday ;)

Anis Adila Aris said...

wuuuu...mostly ade dalam diri dia...
i like :)
harap jodoh....

sharifahzakiah said...

hehehehe nice tips ni syg ;) thnkss ^^ buat sy trsenyum sorang2 bce entry dyg pg ni ^^

Azeanthy Paiman said...

oh dear,seemed mcm suma ada pada BF sy pla tau!!huuhu...

anyway i wish the best for both of you yaa..=)

nuruashia ♥ said...

nice dear <3

Daygku Nurhayatii said...

@CIK PARO! wehee! untungnye macam tu kan? semoga berkekalan tauu. :)

Daygku Nurhayatii said...

@NaEl
senyum..tak perlu kata apa2. senyum kmbing lah tueww. HAHA. ;D

Daygku Nurhayatii said...

@Panggil aku Han yEAPP! dAYG PON XBPE SUKE NO.10. kite plak susah dbuatnyee. hehe.

Daygku Nurhayatii said...

@SyaficqaHamdan wahhh! happy anni yunk, semoga bkekalan ke anak cucu. walawehh! hehe.

baca bismillah sblom bg penampar tauu, bru hebaq ckit. heheh.

Daygku Nurhayatii said...

@Kyairul Atyn (StarsMoon) wohooo! untungnyee. hehe. btw hpy bsday utk hubby aten k. semoga bkekalan korg berduaa! :)

Daygku Nurhayatii said...

@Anis Adila Aris kalau jodoh tk kemana sygg:)

Daygku Nurhayatii said...

@sharifahzakiah hehe. mesti ingat kat byfie kan? hehe. btw, semoga bkekalan sis! :D hehe

Daygku Nurhayatii said...

@Azeanthy Paiman hehehe. bha, bleh kawen suda tu sis! hehe. thanks btw. hope to u too. :)

Daygku Nurhayatii said...

@nuruashia ♥ thanks nuruu <3

Yull said...

separuh je kot. HAHA.
cane tu =.=

:DD

Christeynorey Claudius said...

98% ciri-ciri ada pada xbf sy. hmm.. :(

IQ = Iez Qis said...

bru lepas gaduh dgn my chubby, yeaahhh~~ dia tak benarkan seorang lelaki rapat dengan IQ~

kdang2 macam mengongkong, yeaahh~~ he want to marry me as soon as possible!

Epul said...

naseb baik. 98 pratus epul cmni kat gf epul. Nice to know im on the right track! :D haha