Friday, November 18

Saya buat apa bila marah boyfie?

Assalamualaikum and hello. :)

Saya punya sifat marah. Tahap.. err saya pun tak tahu. :DD Ada je benda yang buat saya marah kat dia. Even small matter pon boleh buat saya marah woo! Kuat marah kot sy ni. :DD  Takpee, susah nak cari perempuan macam saya kan, limited edition. <---Takde orang nak pon. Ha ha ha.

Muka marah tak jadi.
Bila marah ada saja benda yang saya buat supaya dia rasa "ah, nak pujuk dia lah!" HAHAHA.

1. turn off phone
eeee, geram. kalau dah marah tahap gaban, memang ni lah sy selalu buat. saja nak tengok dia buat apa. manalah tahu dia risau sangat dengan tahap kemarahan saya. lalu dengan harapan bila on fon nanti, bertimbun mesej " You have 99 misscalled from 01******** ". The result, 10 minutes later, on fon jugak. Then miskol pun takde. hampehh -.- 

2. tekan button End call secepat mungkin.
well, kalau biasa kiteorang tengah koling sy lah yang selalu pot pet pot pet, sampai satu masa sy lak yang achieved boiling point. then apa lagi, "k. dah la. ilysm. da!" <--sepantas kilat. tekan button End call  cepat-cepat. dengan harapan he will call me back, dan pujuk orang yang tengah merajuk ni. hahaha. "Sayang, u merajuk ehh?" awww~ :DD

3. salah sent message.
bila buat benda ni, otak ligat berfikir nak salah sent mesej amacam ehh? mesej hepi ke, sedih ke. yang penting takde kaitan dengan my recent msg lah. mesti kepala naik heran kan kalau korang yang kena macam ni? so harapan sy, dia cepat-cepat call then tanya itu tanya ini. ahhh, dia jeles lah tuu! ^_^

4. stop texting him.
walaupun susah sangat nak elak benda ni, demi ego yang tak seberapa tinggi tu sy tahan hati nak bagi dia mesej saaaaaaaaaampai dia sendiri yang pujuk. <--harapan yang gedik. hahaha.

5. tukar wallpaper henfon/lappy.
dari gambar berdua, jadi gambar perseorangan. bila mood saya baik, boleh la senyum-senyum kambing nampak gambar berdua. bila mood marah, nak tengok fon pun harem. rasa nak baling je fon tu jauh-jauh. #actually tak sanggup nye pun. -.-


Oh baru i perasan. Susahnya nak handle perempuan pemarah yang comel macam saya ni. -.-"

p/s ; sila jangan menyampah dengan entri ni. :D

wish me luck
for MUE
tomorrow :)

29 people(s) talking here. :

naf. said...

HAHA sama.! semua di atas sy pun pena buat jg esp yg salah sent msg tuu.

Aww. si dia pun suka hijau juga? adededehh tersama suda ni dyg HAHA

btw,gdluck MUET ok:)

nuruashia ♥ said...

hek9!~ so sweet..
akk pon slalu buat cenggini bile kapel dulu..dulu laa..skrng x ohoooo

qieqieaqilahashari said...

Comelnyaaaaaaaaaaaa. kite pun sama, kuat sangat marah. Merajuk pulak nombor satu. hehe. Anyway goodluck for ur muet dear! XOXO

♥HANA ZAINAL♥ said...

ohhh sweet kot cara u merajuk. heheh.

btw, gudluck MUET :D

Noorul Amera Adnan said...

haha samalah selalu off enset dgn harapan ada miskol or msg tpi hampeh. teringin nk tahu ape perasan laki time tu eh.lalala gudluck dear.

♥ MRS ZACKS ♥ said...

Awlololo makwe yg comel ni kuat gak marah ye :P Takpe2 makin marah mkin comel. Awwww ~ :D

NURUL QURATTUL AINI =Ɖ said...

p/s : tak menyampah pun dgn entry ni, sbb sys rase entry ni kiut je sekiut empunya blog :)

DAYG ♥ said...

naf : eya? byk psamaan nihh. :DD

DAYG ♥ said...

kak nuru : ahahhh. prempuan memang mcam ni kott. :PP

DAYG ♥ said...

qieqie ; ahahh. merajuk itu penting kan? :PP

thanks derr :)

DAYG ♥ said...

hana ; hihi. ^_^

DAYG ♥ said...

noorul : ahahh. betul3. dgn hrapan yg sgt tinggi menggunung. :DD

thanks

DAYG ♥ said...

kak zacks : hahaha. #sambil ktawa comel sbb kena puji. XDD

DAYG ♥ said...

kak nurul : thanks kak ^_^v

PariPari Puteri said...

he he he , lil pon pemarah ;) betol tu sis ! :D

DAYG ♥ said...

lil : hahaha. jgn kuat marah k :PP

Sarah Mohd Saleh said...

hahaha..cian beliauuuu.tp still oke msh ade ucapan manis.ilysm

hazanis said...

sweetnye korang....hehe

amier azrul alias said...

hoho macam-macam cara dia buat.

Faa Eryna said...

alaaa. comelnyaaa. i pun suka off phone bila marah ;)

SYAFIQAHSALEH said...

nasib baik memang comel :D keep blogging dayang <3

DAYG ♥ said...

AMIER : kepelbagaian itu penting :PP

DAYG ♥ said...

fAA ERYNA : ahahh. sameee. :DD

DAYG ♥ said...

syafiqah : thanks :)

hafizah alias said...

comelnya both of u!
good luck muet dear! :)

nabila faryzza said...

tekan end call lajulaju? erm, nak try la. HAHA! sayang, merajuk ke? aww. suka! suka! HAHA :D

DAYG ♥ said...

hehehe. try laju-laju. semoga bjaya! :pp

✿Sara Mayy✿ said...

cantiknya mata. natural lipss kan kan? ;)

DAYG ♥ said...

Kak saraa : yeappp. hehe.